Pro-FM Gostivar

Rastet me mpiksje gjaku, pezullohen testimet e vaksinës AstraZeneca te fëmijët

1 min read

Një provë e vaksinës së coronavirusit Oxford-AstraZeneca mbi fëmijët është ndalur ndërsa rregullatori i ilaçeve në Mbretërinë e Bashkuar heton një lidhje të mundshme të mpiksjeve të rralla të gjakut tek të rriturit.

Prof Andrew Pollard nga Universiteti i Oksfordit i tha BBC-së se nuk kishte asnjë shqetësim sigurie me testimet, por shkencëtarët po prisnin për informacion të mëtejshëm.

Rreth 300 vullnetarë u regjistruan. Më herët, kryeministri britanik, Boris Johnson tha se njerëzit duhet të vaksinohen kur të ftohen.

Gjyqi, i cili filloi në shkurt, po vlerëson nëse goditja prodhon një përgjigje të fortë imune në fëmijët e moshës midis gjashtë dhe 17 vjeç.

Pjesëmarrësit këshillohen të vazhdojnë të marrin pjesë në të gjitha vizitat e planifikuara dhe mund të kontaktojnë vendet e provës nëse kanë ndonjë pyetje.

Përditësimet nga Agjencia Evropiane e Barnave dhe rregullatori i Mbretërisë së Bashkuar, Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA), pritet në ditët në vijim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright PRO FM © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.