Në Festivalin konkurues 3 ditor, “Anadrinia Jehon”, i cili organizohet për të 20 vit me radhë, datat: 15,16,17 korik, rapsodet e Shoqërisë Kulturore Artistike “Lulet e Malësisë”, i gjeti të pregaditur, për pjesëmarrje në përbërje: Sinan Zylbeari, Nimet Zeqiri, Negzim Azizi, Avdil Bari Zeqiri, të cilet vlerësohen nga juria profesionale,Më tepër…

Në mjediset e amfitetarit të qytetit në Gostivar, ngiti siparin “Panairi i Librit 2021”. Shumë shtëpi botuese nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut nga mbrëmë deri të premten do të prezantojnë botimet e tyre, ku do të vënë në dispozicion të lexuesit shumë tituj. Mbrëmë para publikut gostivaras meMë tepër…

Veprat e realizuara në kuadër të Kolonisë Ndërkombëtare Artistike “Gostivari 2021”, e gjashtëmbëdhja me radhë, u eskpozuan para artdashësve në Qendrën për Kulturë në Gostivar. Kryetari “Draudacum”, Reshat Ameti, falënderoi artistët që iu përgjigjën ftesës për pjesëmarrje në këtë koloni, si dhe për veprat e vlefshme të realizuara gjatë saj,Më tepër…

Për të 16-tin vit me rradhë Shoqata e Artistëve Figurativë të Maqedonisë së Veriut “Draudacum” ka organizuar evenimentin artistik “Kolonia ndërkombëtare e artit Gostivari 2021”. Artistë nga vende të ndryshme të botës qendrojnë në hotel “Panorama” nga data 23 e deri më datë 28 të këtij muaji, ku do tëMë tepër…

Arben Ademi nga radhët e Lëvizjes BESA, sot ka marr zyrtarisht detyrën që të udhëheqe Teatrin e Gostivarit. “Sot edhe zyrtarisht pranova detyrën që të udhëheq me Institucionin Nacional “Teatri i Gostivarit”, shkruan Ademi Përgjegjësinë të cilën e kemi marrë zotohemi që do ta kryejmë në mënyrë të dinjitetshme, profesionaleMë tepër…