Vazhdon afati i ligjit të vjetër për legalizimin e ndërtesave pa leje edhe për 5 vjet të tjera. Përndryshe, në seancën e djeshme, Kuvendi miratoi ndryshimet ligjore të ligjit të miratuar në vitin 2011, kurse vlefshmëria e tij përfundoi në mars të këtij viti. Sipas shpjegimit të propozuesve, Qeverisë dheMë tepër…

Me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër” Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut votoi për ndryshimet në Ligji për shtetësi. Ligji ishte dorëzuar me flamur evropian për t’i ikur bllokadës që krijonte opozita maqedonase. Ligji hy në fuqi që nga publikimi i tij në Gazetën zyrtare. Sipas ndryshimeveMë tepër…

Vaksinimi po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në vend, ndërsa në vijim është edhe vaksinimi në teren.☑️Janë aplikuar gjithsej 862.426 doza të vaksinave, ndërsa 361.431 qytetarë janë rivaksinuar.☑️Dje janë vaksinuar gjithsej 13.810 qytetarë.☑️Dozën e parë të vaksinës dje e kanë marrë 4.098 qytetarë.✅63% e popullsisë mbi moshën 70 vjeçMë tepër…

Ministria e Shëndetësisë njofton se për shkak të paralajmërimit të Drejtorisë për Punë Hidrometeorologjike, gjatë pesë ditëve të ardhshme Maqedonia do të përfshihet në temperatura të larta 29.07 – 01.08 dhe do të ndodhet në fazën e portokalltë Për këtë fazë, siç sqarojnë nga MSH, vlejnë rekomandime për uljen eMë tepër…