Softueri Pegasus i firmës izraelite NSO është një nga mjetet më të fuqishme të përgjimit në botë. Programi mund të instalohet fshehurazi në telefonin celular, pa dijeninë e personit të prekur. Zgjodhëm emrin „Pegasus”, sepse softueri është një kalë Troje, madje një kalë Troje me krahë, që fluturon direkt nëMë tepër…

Edhe pse pjatalarësja, hekuri ose lavatriçja janë ato që konsumojnë më shumë energji në shtëpinë tonë, mund të duket se lënia e karikuesit celular 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, nuk nënkupton ndonjë energji ose shpenzime të konsiderueshme financiare. Por duhet të mendojmë më tej. Ka shumë gjëraMë tepër…

“YouTube Short” ka nisur si aplikacion në Indi vitin e kaluar por u zgjerua në 26 vende dhe shumë të tjerë pritet t’i shtohen listës. Në mënyrë të ngjashme me Tik Tok, Shorts ju lejon përdoruesve të bëjnë video 15 minutëshe, të cilat mund t’i shoqërosh me muzikë. Kurse njëMë tepër…

Nëse një problem sigurie që po shfrytëzohej në mënyrë aktive nga hakerët nuk mjaftonte, disa njerëz që kanë instaluar një përditësim dërguar nga Microsoft për këtë qëllim hasën akoma më keq. Kjo sepse përditësimi bëri që lidhja me printerin e tyre të bllokohej. Bëhet fjalë për përditësimin KB5004945 që uMë tepër…

Sistemi duhet të përdorë të dhëna të pozicionimit GPS, teknologji të leximit të shenjave të trafikut si dhe raporte të gjendjes së rrugës. Është një marrëveshje midis Komisionit Evropian dhe institucioneve të BE nga viti 2019, e cila ka rënë në harresë dhe mund të ndryshojë në mënyrë drastike botënMë tepër…