Bazuar në mbledhjen e fundit të Rijasetit të BFI e RMV në lidhje me Festën e Kurban Bajramit, njoftojmë opinionin publik me sa vijon: 1. Dita e parë e Festës së Kurban Bajramit është më 20. 07.2021 – e Martë. 2. Manifestimi Qendror me rastin e Festës së Kurban BajramitMë tepër…

Në selinë e Muftinisë së BFI-Gostivar, Muftiu H. Sabahudin ef. Zendeli në shoqëri të stafit të tij, në një atmosferë të ngrohtë ashti siç e ka zakon tradita gostivarase, të enjten, më 17.06. 2021, e priti Kryetarin e Dijanetit të Republikës së Turqisë Prof. Dr. Ali Erbash i shoqëruar ngaMë tepër…

Ky është tregimi për një miliarder saudit i cili refuzoi të japë zekat, të cilin e ka rrëfyer dijetari Hasan Ejubi, derisa ka qenë kryesues i Këshillit të Zekatit në Arabinë Saudite. Dijetari ka treguar duke thënë: “Këshilli për Zekat e mblidhte zekatin nga njerëzit më të pasur në vendMë tepër…

Sot është nata e Kadrit dhe sipas fesë islame, agjërimi në këtë ditë konsiderohet i vlefshëm sa një mijë muaj. Nata e Kadrit shënon zbritjen e Kuranit në Tokë dhe fillimin e shkrimit të librit të shenjtë. Sipas predikuesve fetarë, agjërimi dhe lutjet ndaj Zotit xheleshanuhu në këtë ditë përcaktojnëMë tepër…