1.Popujt e Lindjes së Lashtë njihen ndër shpikësit dhe zbuluesit më të mëdhenj në disa fusha shkencore. Arritjet e tyre në fushën e astronomisë dhe mjekësisë janë të mëdha. Ndër astronomët më të njohur arab ishte Gjilbër Al Tarik. Udhëtimi i tij në mbarë botën la gjurmë të mëdha nëMë tepër…

Eksperimente të reja tregojnë se qentë nuk janë aspak mirënjohës ndaj të zotëve, por servilë.     Prej kohësh dihet se qentë përfaqësojnë një mënyrë shumë të privilegjuar jetese në këtë planet. Afërsinë me njeriun, gjedhët, derrat dhe pulat e paguajnë gjithnjë me kokë, pavarësisht nëse zgjat pak apo shumë. Drerët dheMë tepër…

Rutina jonë normale përfshin afërisht 24 orë në ditë, të ndara në rreth 12 orë ditë me diell dhe pjesa tjetër natë. Por, a e dini se ka vende në të gjithë botën ku dielli nuk perëndon fare për më shumë se 70 ditë? Imagjinoni sa interesante do të ishteMë tepër…

Ashtu siç tregon edhe emri i tij, hoteli Legoland në New York u ndërtua nga tullat Lego. Pra, atje çdo gjë u punua nga Legot, filluar nga personazhe të shumta të vendosura para hyrjes dhe në hotel. Mysafirët në hyrje do t’i mirëpres një dragua nga legot. Pamja e jashtmeMë tepër…