Në Festivalin konkurues 3 ditor, “Anadrinia Jehon”, i cili organizohet për të 20 vit me radhë, datat: 15,16,17 korik, rapsodet e Shoqërisë Kulturore Artistike “Lulet e Malësisë”, i gjeti të pregaditur, për pjesëmarrje në përbërje: Sinan Zylbeari, Nimet Zeqiri, Negzim Azizi, Avdil Bari Zeqiri, të cilet vlerësohen nga juria profesionale,Më tepër…

Në mjediset e amfitetarit të qytetit në Gostivar, ngiti siparin “Panairi i Librit 2021”. Shumë shtëpi botuese nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut nga mbrëmë deri të premten do të prezantojnë botimet e tyre, ku do të vënë në dispozicion të lexuesit shumë tituj. Mbrëmë para publikut gostivaras meMë tepër…

Ashtu siç tregon edhe emri i tij, hoteli Legoland në New York u ndërtua nga tullat Lego. Pra, atje çdo gjë u punua nga Legot, filluar nga personazhe të shumta të vendosura para hyrjes dhe në hotel. Mysafirët në hyrje do t’i mirëpres një dragua nga legot. Pamja e jashtmeMë tepër…

Kështjella më e lartë e rërës në botë është ndërtuar në Danimarkë, ka një lartësi 21.16 m dhe për ndërtimin e saj është përdorur më shumë se 5 mijë tonë rërë. Kjo kështjellë prej rëre ka thyer rekordin që mbahej nga një e ngjashme që u ndërtua në Gjermani në vitinMë tepër…

Veprat e realizuara në kuadër të Kolonisë Ndërkombëtare Artistike “Gostivari 2021”, e gjashtëmbëdhja me radhë, u eskpozuan para artdashësve në Qendrën për Kulturë në Gostivar. Kryetari “Draudacum”, Reshat Ameti, falënderoi artistët që iu përgjigjën ftesës për pjesëmarrje në këtë koloni, si dhe për veprat e vlefshme të realizuara gjatë saj,Më tepër…