Është një numër i madh i shpikjeve të cilat janë vepra të grave gjeniale, por për to dimë shumë pak. Ju sjellim gjashtë shembuj. FSHIRËSET NË VETURA Mary Anderson’it në vitin 1903 i është kujtuar se si fshirëset në veturë do të ishin shumë të dobishme. Një shufër me shtojcënMë tepër…

Nëse mendoni se pirja e lëngut të portokallit në mëngjes mund ta përmirësojë shëndetin tuaj, duhet të njiheni me rezultatet e studimit, të cilat u botuan në revistën “Appetite”. Shkencëtarët kanë konstatuar se konsumi i shpeshtë i lëngut të frutave rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru.Më tepër…

Hera–herës, në trupin tonë formohen guralecë, ndaj le të shohim si zhvillohen dhe si mund t’i parandalojmë ata. Kur trupi ynë prodhon më shumë seç duhet disa lloje mineralesh ose lëndë kimike, formohen gurë, të cilët shpeshherë na sjellin shqetësime. Por cilët janë ata më të zakonshmit dhe si mundMë tepër…

Turshitë bëjnë ushqimin tuaj më të shijshëm. Është e vështirë të imagjinohet një kuzhinë pa turshi, veçanërisht në Kosovë. Por a e dini se ekziston një anë e errët e turshive? Shumica e turshive zakonisht bëhen me shumë vaj, erëza dhe kripë, pavarësisht nga përbërësi kryesor si karrota, panxhari, amlaMë tepër…