Profesor Joseph Monaghan dhe studenti David May nga Universiteti Monash në Australi, në bazë të hulumtimit oqeanografik, zbuluan se në fund të trekëndëshit të Bermudës, në zonën midis bregdetit të Porto Rikos, në brigjet juglindore të Mamit dhe Bebes, të cilat e përbëjnë trekëndëshin misterioz, ka sasi të konsiderueshme tëMë tepër…

Letra e Djallit është një mesazh që u mor nga një murgeshë në konventën e Palma Montechiaros, në Gjashtëqindën. Motër Maria Crocefissa ishte motra e san Giuseppe Tomasit; kjo histori ka frymëzuar edhe një vepër të Sergio Campaillas. Kjo letër është e veçantë sepse, siç rrëfen Giuseppe Tomasi i Lampeduzës,Më tepër…