Derisa Enti Shtetëror i Statistikave nuk ka publikuar shifra të nxënësve të shkollave dhe fillore të mesme në bazë të përkatësive etnike në Maqedoninë e Veriut, agjencia e lajmeve INA ka siguruar të dhëna për vitin shkollor 2020/2021. Të dhënat e grumbulluara nga mësimdhënës bazuar në një Sistemi Edukativ InformativMë tepër…

Me vrapim simbolik në Kejin e Vardarit, sot do të shënohet dita botërore për ngritjen e vetëdijes për autizmin. Ngjarja është organizuar nga ana e Shoqatës “Xixëllonja e kaltër” dhe “KoRЯunners”. Kjo ditë është vendosur në 2 Prill dhe është përfshirë në Agjendën e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve tëMë tepër…

Deputetët e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut me 95 vota “për”, 7 “kundër” dhe asnjë “të përmbajtur” kanë miratuar nevojën për ndryshim të Ligjit për regjistrimin e popullsisë, amvisërive dhe banesave në RMV. Ligji u vendos që të kalojë me procedurë të shkurtuar dhe pas kësaj do të duhet tëMë tepër…

“Enti shtetëror për statistikë i cili sot njoftoi se nuk do të fillojë procesi i regjistrimit në terren, në kohen kur ky regjistrim veçmë ka filluar në bazë të ligjit në fuqi, është duke kryer vepër penale”, thuhet në njoftimin e koalicionit ASH-AAA. Nga ky koalicion veprimin e Entit ShtetërorMë tepër…