Nga ora 22:00 e ditës së djeshme (01.04.2021) deri në ora 05:00 të ditës së sotme Ministria për Punë të Brendshme në gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka konstatuar 14 shkelje të orës policore. Në ndërkohë janë ndarë edhe 534 dënime për mosmbajtjen e maskës mbrojtëse siMë tepër…

Derisa Enti Shtetëror i Statistikave nuk ka publikuar shifra të nxënësve të shkollave dhe fillore të mesme në bazë të përkatësive etnike në Maqedoninë e Veriut, agjencia e lajmeve INA ka siguruar të dhëna për vitin shkollor 2020/2021. Të dhënat e grumbulluara nga mësimdhënës bazuar në një Sistemi Edukativ InformativMë tepër…

Me vrapim simbolik në Kejin e Vardarit, sot do të shënohet dita botërore për ngritjen e vetëdijes për autizmin. Ngjarja është organizuar nga ana e Shoqatës “Xixëllonja e kaltër” dhe “KoRЯunners”. Kjo ditë është vendosur në 2 Prill dhe është përfshirë në Agjendën e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve tëMë tepër…

Deputetët e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut me 95 vota “për”, 7 “kundër” dhe asnjë “të përmbajtur” kanë miratuar nevojën për ndryshim të Ligjit për regjistrimin e popullsisë, amvisërive dhe banesave në RMV. Ligji u vendos që të kalojë me procedurë të shkurtuar dhe pas kësaj do të duhet tëMë tepër…