Manifestim me rastin e 16 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes të Ohrit.

Nën përkujdesjen e Zëvendës Kryetarit të Qeverisë së Maqedonisë, Hazbi Lika dhe Kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, nesër në hotelin “Aleksandar Palace”, në Shkup organizohet manifestimi me rastin e shënimit të 16 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes të Ohrit.

Përndryshe, më 13 gusht të 2001 në qytetin e Ohrit në Maqedoni u nënshkrua një marrëveshje që i dha fund konfliktit të armatosur dhe shihej si garantuesja e bashkëjetesës ndëretnike.

Parimet themelore te Marrëveshjes se Ohrit

1. Ndërrimi i pushteteve vetëm përmes zgjedhjeve te lira dhe demokratike

2. Garantohet sovraniteti dhe integriteti territorial i Maqedonisë.

3. Konfirmohet karakteri multietnik i shoqërisë maqedonase

4. Ndërtim i shtetit demokratik

5. Zhvillimi i pushtetit vendor

Përmbajtja e Marrëveshjes se Ohrit
1. Ndërprerja e armiqësive

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share