Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit, janë bërë 1.843 teste dhe konfirmohen 130 raste të reja të Covid-19 të regjistruara në:

• Shkup – 88
• Kavdar – 10
• Veles – 7
• Prilep – 6
• Ohri dhe Kriva Pallanka -nga 4
• Kumanova dhe Manastiri -nga 3
• Gostivari dhe Kërçova -nga 2
• Demir Hisar – 1

Gjatë 24 orëve të kaluara sipas ministrisë 6 persona kanë ndëruar jetë:dy nga Kumanova (63 dhe 68) dhe nga një në Shkup (77), Tetova (85), Kriva Pallankë (27) dhe Strumic (80).

Instituti i Shëndetit Publik në 24 orët e fundit ka regjistruar 423 pacientë të shëruar nga virusi korona në:

• Shkup – 246
• Kumanovë – 65
• Strumic – 18
• Shtip – 11
• Prilep dhe Ohër -nga 9
• Tetovë – 7
• Kavadar dhe Kratovë -nga 6
• Velesi, Kriva Pallanka, Koçani dhe Valandova -nga 5
• Manastiri, Struga dhe Gjevgjelia – nga 4
• Sveti Nikole dhe Probishtip -nga 3
• Vinic – 2
• Gostivar, Negotino, Resnjë, Dellçevë, Demir Hisar dhe Demir Kapi -nga 1

Nga fillimi i pandemisë e deri sot ,në vendin tonë janë bërë gjithsejt 1.326.737 teste të Covid-19,ku numri i përgjithshëm i kovid të diagnostifikuarve është 195.132, numri i pacientëve të rikuperuar është 181.619, numri i viktimave është 6.855, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 6.658.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.