RMV:111 raste të reja,18 viktima dhe 165 të shëruar nga covid-19

Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit, janë bërë 1.529 teste dhe konfirmohen 111 raste të reja të Covid-19 të regjistruara në:

 • Shkup 83
 • Prilep 6
 • Veles 5
 • Kavadar 4
 • Kumanovë, Tetovë, Manastir dhe Kriva Pallankë nga 2
 • Gostivar, Shtip, Strumicë, Koçan dhe Gjevgjeli nga 1

Gjatë 24 orëve të kaluara sipas ministrisë 15 persona kanë ndëruar jetë:pesë nga Shkupi(56, 69, 72, 75 dhe 91v), nga dy nga Kavadari (64 dhe 84v) dhe Kërova (54 dhe 87v) dhe nga një nga Velesi (72v), Berova (56v), Gjevgjelia (64), Koçani (76v) dhe Strumica (81v)”, informojnë nga MSH.

Plotësisht janë regjistruar edhe 3 viktima nga data e 9 shtatorit, dy nga Dibra dhe një nga Gostivari në moshë prej 56 deri më 82-vjeç.

Instituti i Shëndetit Publik në 24 orët e fundit ka regjistruar 165 pacientë të shëruar nga virusi korona në:

 • Shkup dhe Kumanovë nga 25
 • Shtip 21
 • Kavadar 18
 • Koçan 13
 • Veles 11
 • Manastir dhe Sveti Nikole nga 19
 • Prilep 6
 • Ohër dhe Kratovë nga 5
 • Radovish 4
 • Probishtip 3
 • Gjevgjeli 2
 • Kërçovë, Strugë, Negotinë, Resnjë, Vinicë, Demir Hisar dhe Pehçevë nga 1

Nga fillimi i pandemisë e deri sot ,në vendin tonë janë bërë gjithsejt 1.324.894 teste të Covid-19,ku numri i përgjithshëm i kovid të diagnostifikuarve është 195.002, numri i pacientëve të rikuperuar është 181.196, numri i viktimave është 6.849, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 6.957.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.