RMV:572 raste të reja,30 viktima dhe 694 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit, janë bërë 4.511 teste dhe konfirmohen 572 raste të reja të Covid-19 të regjistruara në:

 • Shkup – 287,
 • Kumanovë – 58,
 • Kavadarci – 24,
 • Tetovë 21
 • Kërçovë – 21,
 • Velesi – 19,
 • Gostivar – 15,
 • Prilep – 14,
 • Manastir, 11
 • Koçani 11
 • Radovish – 11,
 • Strumica – 10,
 • Ohër 9
 • Strugë – 9,
 • Shtip 8
 • Sveti Nikolla – 8,
 • Gjevgjeli – 7,
 • Negotina, 4
 • Berova 4
 • Vallandova – 4,
 • Resnja 3
 • Probistipi – 3,
 • Vinica 2
 • Kratova – 2,
 • Kriva Pallankë, 1
 • Dellçevë, 1
 • Bogdanci, 1
 • Makedonski Brod, 1
 • Demir Hisar, 1
 • Pehçeva 1
 • Makedonska Kamenica – 1

Gjatë 24 orëve të kaluara sipas ministrisë 30 persona kanë ndëruar jetë:dhjetë nga Shkupi(88, 76, 74, 74, 70, 67, 67, 63, 59, 43v), katër Gostivar (77, 71, 57 dhe 51v), dy nga Kumanova (82 dhe 78v), dy nga Tetova (75, 58v), dy nga Kavadari (69, 66v), një në Veles (77v), Strumicë (82v), Shtip (83v), Negotinë (98v), Sveti Nikollë (66v), Radovish (68v), Berovë (69v), Vinicë (77v), Demir Kapi (25v) dhe Pehçevë (78v).

Instituti i Shëndetit Publik në 24 orët e fundit ka regjistruar 694 pacientë të shëruar nga virusi korona në:

 • Shkupi – 340,
 • Kumanova – 63,
 • Strumica – 49,
 • Gostivar – 45,
 • Tetovë – 44,
 • Dibër – 21,
 • Shtip – 19,
 • Radovish – 18,
 • Kavadarci 14
 • Veles – 14,
 • Gjevgjeli 11
 • Kriva Pallanka – 11,
 • Negotina – 9,
 • Delçevë – 7,
 • Koçani 5
 • Vinica – 5,
 • Kratova – 4,
 • Sveti Nikolla 3
 • Vallandova – 3,
 • Kërçova 2
 • Berova – 2,
 • Prilep, 1
 • Struga, 1
 • Probistip, 1
 • Bogdanci 1
 • Makedonska Kamenica – 1

Nga fillimi i pandemisë e deri sot ,në vendin tonë janë bërë gjithsejt 1.229.600 teste të Covid-19,ku numri i përgjithshëm i kovid të diagnostifikuarve është 184.277, numri i pacientëve të rikuperuar është 165.077, numri i viktimave është 6.307, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 12.893.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.