Në botën e modës, ka rregulla që duhet të ndiqen për të mos bërë gabime që çojnë në prishjen e pamjes që ne jemi të etur të shfaqemi. Ku shumë burra bëjnë gabime kur zgjedhin stilin e duhur për ta. Këtu janë shtatë gabime të modës që bëjnë shumica e meshkujve.

1- Vendosja e parfumit në mënyrën e gabuar

Gabimi i parë që bën një burrë është se ai nuk e vë parfumin në mënyrën e duhur, pasi spërkat parfumin në ajër për të formuar një re mjegulle, e cila çon në humbjen e pjesës më të madhe të tij dhe nuk zgjat për një kohë të gjatë dhe gjithashtu spërkatje parfum shumë në një zonë.

Mënyra e saktë është:

Vendoseni shishen 3-6 inç larg lëkurës tuaj.

Mos spërkatni më shumë se 2-4 herë.

Vendosni parfumin në pikat e pulsit në trupin tuaj: qafën, kyçet e brendshëm dhe pas veshëve.

Vendosni parfum pas dushit për tu siguruar që lëkura juaj është e pastër.

2- Mbyllni butonin e poshtëm të kostumit

Një nga gabimet që bëjnë burrat në modë është të kyçin butonin e poshtëm të një kostumi, megjithëse duhet të mbetet i hapur në të gjitha rastet sepse shpreh forcën e karakterit, dhe kjo shkon prapa te mbreti Edward VII, një njeri me karakter të fortë. Edhe mbyllja e butonit stërgjyshor nuk ishte në përpjesëtim me pamjen dhe personalitetin e tij sepse ai është një mbre, dhe kjo ka mbetur brenda rregullave të modës deri më sot.

3- Frika nga ngjyrat e errëta

Frika nga ngjyrat e errëta është një gabim që shumica e burrave bëjnë ndërsa ka shumë raste që kërkojnë të mbajnë një kravatë të zezë ose veshje më konservatore, siç janë rastet zyrtare, dhe burrat gjithashtu shmangin ngjyrat e errëta, nëse vuajnë nga zbokthi dhe zgjidhja më e mirë është për të mbajtur lagështinë flokët dhe skalpin tuaj i bëjnë ngjyrat e errëta një element kryesor në veshjet tuaja.

4- Mosnjohja e stilit të duhur

Shumë burra nuk e dinë stilin e duhur për ta, është një gabim nëse jeni mbipeshë ose e hollë që të përpiqeni ta fshihni atë nën rrobat tuaja. Sepse çon në më shumë vëmendje të problemit.

Një burrë me mbipeshë preferon rroba të gjera, megjithëse kjo e bën atë të duket më i madh se sa në të vërtetë dhe kur një njeri i dobët vesh shumë rroba për të fshehur hollësinë e tij, kjo e bën atë të duket si një djalë në rrobat e burrave, kështu që gjithmonë duhet të vishni ato që ju përshtaten ju pa marrë parasysh peshën tuaj.

5- Blerja e rrobave të papërshtatshme

Gabimi i pestë është blerja e rrobave që nuk ju përshtaten, siç është blerja e rrobave tuaja në përgatitje për humbjen e peshës, duke besuar se kjo do të jetë plotësisht e përshtatshme pasi të arrini peshën e dëshiruar, por forma e trupit mund të ndryshojë në mënyra të papritura ndërsa të shpëtoni nga pesha juaj e tepërt, kështu që kur blini rroba të reja, gjithmonë blini diçka që ju përshtatet tani.

6- Imitimi i yjeve

Burrat bëjnë një gabim të madh kur përpiqen të imitojnë yjet e artit ose sportit në veshjen e rrobave ose modeleve të flokëve, dhe kjo mund të mos u përshtatet atyre, kështu që ajo që i përshtatet një personi, mund të mos i përshtatet një tjetri.

7- Fshihni fytyrën tuaj

Një nga gabimet e modës që bëjnë burrat është ndryshimi i formës së fytyrës duke rritur një mjekër për të mbuluar aknet, ose duke mbajtur syze për të fshehur çantat e rënda nën sy, kur në fakt ai duhet të përballet me çështjen dhe të trajtojë lëkurën e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.