Tre asteroidë të mëdhenj sa fusha e futbollit do të bëjnë rrugëtimin më të afërt nga Toka, javën e ardhshme

Tre asteroide të mëdha do të bëjnë rrugëtimin e tyre më të afërt orbitale në Tokë javën e ardhshme, sipas sistemit të ndjekjes së asteroideve të NASA-s.

Madje, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, më i madhi nga tre asteroidët mund të jetë gati aq i madh sa Kulla Eiffel është e gjatë, por të gjithë do të kalojnë planetin në një distancë të sigurt, shumë herë më larg nesh sesa Hëna.

Ndryshe, siç shkruan Newsweek, disa asteroide, si këta të tre, janë në orbitë rreth Diellit dhe nganjëherë do të bëjnë kalime më të afërta në planetin tonë sesa të tjerët.

Të tre asteroidët janë emëruar 2021 GJ3, 2016 QE45 dhe 2021 FK3. Ato janë të renditura më poshtë në mënyrë që kur ata duhet të bëjnë afrimin e tyre të ngushtë me Tokën.

Sipas mediumit në fjalë, 2021 GJ3 pritet të kalojë Tokën në 21 prill. Në distancën më të afërt me Tokën, ai do të jetë 917,000 milje larg – 2016 QE45 pritet të kalojë Tokën më 24 prill dhe do të jetë 3,150,000 milje larg – 2021 FK3 pritet të kalojë Tokën në 24 prill dhe do të kalojë në 3,756,344 milje larg.

Të tre asteroidët pritet të udhëtojnë me një shpejtësi prej të paktën 13.4 kilometra (rreth 8 milje) në sekondë, ose 14 herë më shpejt se një plumb pushke, kur kalojnë pranë Tokës.

Ndryshe, të hënën, asteroidi 2021 GW4 kaloi pranë planetit tonë në një distancë prej vetëm 16,700 milje – dukshëm më afër nesh se tre të listuarit më sipër – megjithatë ai ishte më i vogël. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.