RMV:509 raste të reja,9 viktima dhe 354 të shëruar nga Covid-19

Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit, janë bërë 2.813 teste dhe konfirmohen 509 raste të reja të Covid-19 të regjistruara në:

 • -Shkup 285
 • -Prilep 37
 • -Kavadar 29
 • -Ohër 24
 • -Veles 16
 • -Tetovë 11
 • -Manastir 10
 •  -Kriva Pallank 10
 • -Struga 9
 • -Gjevgjeli  9
 • -Kumanovë 8
 • -Negotinë 8
 • -Koçani 7
 • -Krushevë 7
 • -Gostivar 6
 • -Shtip 6
 • -Resnjë 4
 • -Dellçevë 4
 • -Berovë 4
 • -Probishtip 3
 • -Kratovë 3
 • -Bogdanci 3
 • -Sveti Nikole 2
 • -Valandovë 2
 • -Strumicë 1
 • -Radovishi  1

Gjatë 24 orëve të kaluara sipas ministrisë 9 pacientë kanë ndëruar jetë:4 pacientë nga Shkupi (71, 66, 63, 55) nga një pacient në Ohër (67), Kumanovë (68), Koçan (85), Dellçevë (61) dhe Demir Hisar (84).

Instituti i Shëndetit Publik në 24 orët e fundit ka regjistruar 354 pacientë të shëruar nga virusi korona në:

 • -Shkup 198
 • -Kumanovë 20
 • -Prilep 18
 • -Kavadar 17
 • -Tetovë 14
 • -Gjevgjeli 11
 • -Veles 10
 • -Strumic 10
 • -Gostivar 8
 • -Negotinë 6
 • -Kriva Pallank 5
 • -Radovish 4
 • -Berovë 4
 • -Dojran 4
 • -Shtip 3
 • -Resnjë 3
 • -Vinicë 3 secili
 • -Manastir 2
 • -Strugë 2
 • -Koçani 2
 • -Valandovë 2
 • -Kratovë 2
 • -Kërçovë 1
 • -Dellçevë 1
 • -Probishtip 1
 • -Makedonski Brod 1
 • -Demir Kapija 1
 • -Makedonska Kamenica 1

Nga fillimi i pandemisë e deri sot ,në vendin tonë janë bërë gjithsejt 506.378 teste të Covid-19,ku numri i përgjithshëm i kovid të diagnostifikuarve është 99.917, numri i pacientëve të rikuperuar është 90.096, numri i viktimave është 3.085, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 6.736.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: