RMV:72 raste të reja,13 viktima dhe 1023 të shëruar nga Covid-19

Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit, janë bërë 793 teste dhe konfirmohen 72 raste të reja të Covid-19 të regjistruara në:

 • -Shkup 45
 • -Kumanovë 4
 • -Tetovë 4
 • -Gostivar 4
 • -Shtip 4
 • -Kavadarci 3
 • -Strugë 4
 • -Kërçovë 1
 • -Sveti Nikole 1
 • -Negotinë 1
 • -Dibër 1

Gjatë 24 orëve të kaluara sipas ministrisë 13 pacientë kanë ndëruar jetë:Katër pacientë nga Shkupi (74, 69, 93 dhe 87), tre nga Prilepi (69, 76 dhe 57), një pacient nga Velesi (51), një nga Negotina (80), një nga Dibra (71), një nga Radovishi (66), një nga Makedonski Brod (66) dhe një pacient nga Kratova (76).

Instituti i Shëndetit Publik në 24 orët e fundit ka regjistruar 1023 pacientë të shëruar nga virusi korona në:

 • -Shkup 511
 • -Kumanovë 51
 • -Tetovë 32
 • -Prilep 46
 • -Gostivar 29
 • -Shtip 17
 • -Manastir 34
 • -Veles 38
 • -Strumicë 26
 • -Kavadarci 50
 • -Koçani 22
 • -Kërçovë 11
 • -Sveti Nikola 5
 • -Gjevgelija 15
 • -Negotinë 21
 • -Dibër 22
 • -Resnjë 3
 • -Kriva Palanka 20
 • -Radovish 23
 • -Berovë 9
 • -Delçevë 1
 • -Probishtip 3
 • -Vinicë 4
 • -Valandovë 5
 • -Makedonski Brod 2
 • -Bogdanci 6
 • -Krushevë 3
 • -Demir Kapija 2
 • -Pehçevë 11
 • -Dojran 1

Nga fillimi i pandemisë e deri sot ,në vendin tonë janë bërë gjithsejt 435.361 teste të Covid-19,ku numri i përgjithshëm i kovid të diagnostifikuarve është 89.463, numri i pacientëve të rikuperuar është 74.800, numri i viktimave është 2.739, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 11.924.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: