Afër 300 aplikime për një ditë në platformën Shtetësia mk nga qytetarët pa shtetësi

Pak orë pas promovimit të platformës “Shtetësia.mk” nga ana e koalicionit ASH-AAA në ndihmë të qytetarëve që nuk posedojnë shtetësinë e Maqedonisë së Veriut, kanë pasuar aplikime masive.

Për një ditë në këtë platform të promovuar gjatë ditës së djeshme janë regjistruar afër 300 raste, që kanë dorëzuar dokumentacionet refuzuese dhe dëshmi të tjera që i kanë mohuar të drejtën e shtetësisë së Maqedonisë së Veriut.

Koalicioni ASH-AAA ka përgatitur edhe propozim-ligjin për shtetësinë, që është në procedurë parlamentare, por që akoma po refuzohet nga ana e partive maqedonase. (INA)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: