Ndëron jetë edhe një doajen i muzikës shqipe në Gostivar,Izmit Saliu

Familjarët njoftuan që ka ndërruar jetë mëngjesin e sotëm doajeni i mirënjohur i muzikës shqipe, këngëtari gostivaras, Izmit Salihu.

I ndjeri ishte ndër anëtarët e parë të Shoqërisë Kulturore Artistike “Besa”, nga Gostivari.

“Moj Mysibe”, ishte kënga me të cilën u prezantua në vitin 1977 në Radio Televizionin e Prishtinës – RTP, duke prezantuar këtë shoqëri.

Krijimtaria e tij muzikore vlerësohet si një thesar i mirëfilltë i muzikës shqipe dhe i takon atyre njerëzve që duke kultivuar muzikë të mirëfilltë shqiptare, ruajti vlerat e mirëfillta të kulturës sonë muzikore.

Salihu bëri publikun për vete me zërin unik. Saliu së fundmi realizoi duete popullore me këngëtaret e njohura shqiptare Naziktere Iseini, Severxhane Laçi, Ylmize Tafallari, Mërgime Emini, Rovena Hoti dhe Shpresa Gjoni, duke sjellë në skenë këngë të vjetra të gurrës popullore.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: