Vdes dhe rikthehet në jetë pas 45 minutash: 41-vjeçari që beson në jetën e përtejme

Shumë njerëz besojnë në një lloj të jetës së përtejme, ku një person përjeton një botë të idealizuar me të dashurit e tyre që kanë vdekur, ndërsa njerëzit e tjerë mendojnë se asgjë nuk ndodhë pas vdekjes. Përvoja një njeri e ka lënë të bindur në një jetë të përtejme.

Brian Miller (41) ishte shofer kamioni nga Ohio, i cili u kthye në jetë pothuajse një orë pasi zemra e tij pushoi së rrahuri. Miller ishte në mes të hapjes së një kontejneri, ndjeu një ndjesi të çuditshme në gjoksin e tij. Ishte i sigurt se ai kishte një atak në zemër. Milleri arriti të thërriste ndihmën e shpejtë, por arteria kryesore në zemrën e tij u bllokua plotësisht nga një mpiksje.

Mjekët e pastruan bllokimin nga zemra dhe ringjallën shkurtimisht Millerin, por pastaj filloi të përjetonte fibrilim ventrikular. Gjatë fibrilimit, zemra iu trondit dhe pa ritmin normal të zemrës, ajo nuk mund të bënte pompimin e gjakut. Për rreth 45 minuta Milleri nuk kishte puls, presion të gjakut, apo rrahje të zemrës. Mjekët u përpoqën të goditnin zemrën e Millerit në ritëm dhe ta ringjallnin atë me CPR, por asgjë nuk po funksiononte.

Miller raporton se ai kishte një përvojë jetëndërruese, ndërkohë që nuk po e pomponte gjakun në botën reale. Ai pa një shteg të bukur të mbushur me lule dhe me ngjyra të ndezura me një dritë të bardhë. Përfundimisht, ai takoi njerkën e tij të dashur e cila kishte vdekur kohët e fundit. Megjithëse dukej e lumtur dhe paqësore, njerka e tij e ndaloi Millerin që të vazhdonte rrugën. Ajo i tha atij: “Nuk është koha jote, nuk e ke vendin këtu, ke shumë gjëra për të bërë.”

Pas kësaj përvoje, Miller papritur u kthye në vetëdije dhe pulsi i tij u kthye. Megjithëse truri i tij ishte pa asnjë burim oksigjeni për 45 minuta, ai ende është në gjendje të ecë, të flasë dhe të funksionojë normalisht. Milleri është mirënjohës për shansin e tij të dytë në jetë pas kësaj mrekullie mjekësore dhe ai thotë se “ka një jetë të përtejme dhe njerëzit duhet të besojnë në të.”

Share


(Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share