Misteri i Atlantidës, si e përshkruante Platoni ishullin e zhdukur

Një nga misteret më të vjetër në botë, legjenda e Atlantidës ka hutuar njerëzimin që nga kohët e lashta.

Sipas filozofit grek Platonit, Atlantida ishte një ishull i madh diku në perëndim të Gjibraltarit dhe në shtëpinë e një qytetërimi tepër të avancuar të njohur si Atlantean.

Platoni e përshkroi Atlantidën si një vend me bukuri të mëdha, me një kompleks pallati në qendër të tri kanaleve me unazë.

Ai tha se çdo mbret që trashëgonte pallatin do të shtonte në të një kat, duke u përpjekur të kapërcejë paraardhësin e tij dhe duke bërë kështu atë një pallat që ka të ndërthurura bukurinë dhe pasurinë.

Vendasit ishin bekuar me pasuri, por në të njëjtën kohë ata ishin tepër ambiciozë, vazhdimisht duke kërkuar pushtet.

Atlantida është thënë se ka takuar fundin e saj kur u godit nga një tërmet gjigant dhe ka përfunduar në thellësi të detit. Edhe sot vazhdojnë kërkimet për gjetjen e kontinentit të humbur.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share