Me mungesën e deputetëve të BDI-së në kuvend, Ahmeti të kupton revoltën e tyre dhe të gjej zgjidhje, thuan burime pran BDI për zhurnal

Dega e BDI-së, Çair, Saraj dhe Likove ,që haptazi kanë shprehur indinjatën e tyre ndaj propozimit që Grubi të jetë zv/kryeministër, dhe mosrespektimin e kryetarëve të degëve rreth propozimit të emrave për kandidatë për ministra, burime të agjencisë Zhurnal nga kuvendi bëjnë të ditur se disa deputet të BDI-së, në anë të mundesësë së tyre në kuvend, në seacën konstituive dhe emërimin e kryetarit të kuvendit Talat Xhaferi, kjo seancë sot dështoi dhe u prolongua për ditën e nesërm.

Deputeti i BDI-së Arben Ziberi pas pak çasteve është larguar nga Kuvendi. Ai u përfol si një nga deputetët e BDI-së që kundërshtojnë propozimin e Ali Ahmetit që Artan Grubi të bëhen pjesë e kabinetit qeveritar të Zaevit.

Në këtë grup përmenden edhe deputetët e Çairit dhe ato të Likovës. Pikërisht për shkak të deputetëve të dëshpruar të BDI-së, është anuluar disa herë gjatë ditës seanca kuvendore që e paralajmëroi për sot Ali Ahmeti, ku duhej të rizgjedhet Talat Xhaferi për kryetar Kuvendi.

Nga këto degë, sipas burimeve në fjalë, thonë se kryetari Ali Ahmeti nuk po respekton rregulloren e partisë dhe aq më pak kryetarët e degëve që ia sollën fitoren më 15 korrik, sidomos fitoren në rrethinën e Shkupit.

Sipas burimit të njejtë nëse Ali Ahmeti nuk do ndëgjon zërat e degëve në fjalë, kjo mund të shkaktroj përçarrje mbrenda BDI-së, shkruan Zhurnal.mk

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: