Mbi 17.6 milionë të infektuar në të gjithë botën nga COVID-19

Në të gjithë botën numri i personave të prekur nga COVID-19 ka arritur në mbi 17 milionë më saktë, 17,619,378 sipas të dhënave të Johns Hopkins Universitety.

SHBA vazhdon të jetë e para si për numrin e të infektuarve ashtu edhe të vdekjeve ku deri tani ka 4.5 milionë të infektuar e ndjekur nga Brazili me 2.6 milionë raste.

Në vend të tretë është India me 1,695,988 të infektuar dhe 36,511 persona të vdekur. Më pas është Rusia me 843,890 nga të cilët kanë humbur jetën 14,034. Pas Rusisë është Afrika e Jugut më 493,183 nga të cilët kanë vdekur 8,005 persona. E frikshme është situata në Meksikë ku është rritur mjaft numri i të vdekurve. Meksika ka 424,637 nga të cilët kanë vdekur 46,688 persona.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: