Gjermania nuk ka më nevojë për punëtorë nga Ballkani, shumë shtetas të saj kanë mbetur pa punë

The German flag flutters in front of the Reichstag, the building which houses the German lower house of parliament (Bundestag) in Berlin on September 24, 2009. Some 62 million Germans are eligible to vote on September 27 in an election that will decide who governs Europe's most populous nation and biggest economy for the next four years. AFP PHOTO DDP /MICHAEL KAPPELER GERMANY OUT (Photo credit should read MICHAEL KAPPELER/AFP/Getty Images)

Gjermania do t’i vendosë kufizime fuqisë punëtore nga Ballkani, pasi që numri i të pa punëve në këtë vend ka shënuar rritje si pasojë e pandemisë COVID-19.

Zëdhënësi i koalicionit CDU/CSU për Politika të Brendshme në Bundestag, Mathias Middelberg, ka thënë për gazetën gjermane “Welt am Sonntag”, se ky shtet ka shënuar rënie të madhe ekonomike dhe se tani janë 600 mijë të papunë më shumë sesa para një viti.

“Në një gjendje të tillë, mosndryshimi i rregullores për Ballkanin Perëndimor nuk përbën opsion. Prandaj po bëjmë fushatë për kufizim të qartë të rregullores: dy në vend të pesë vjetëve dhe një kuotë vjetore prej më së shumti 15.000 vetash”, ka thënë ai.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share