Rekord i rasteve me COVID-19 në SHBA, 40.000 çdo ditë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shënuar rekord të rasteve me Coronavorus brenda një dite, duke arritur në 40 mijë raste për ditë, shkruan BBC.

Kjo rritje ka shtuar edhe rastet e hospitalizimeve, prandaj edhe ka bërë që disa shtete të vonojnë planet për ri-hapje.

Shtetet e Bashkuara kanë 2.4 milionë raste të konfirmuara deri tani, dhe 122 mijë e 370 vdekje – më shumë se cilido vend në botë.

Gjithsesi, zyrtarë të shëndetësisë në SHBA thonë se numri i vërtetë i rasteve ka gjasë të jetë 10 herë më i madh sesa që tregojnë numrat zyrtarë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share