Disa fakte për 5G

DISA FAKTE PËR 5G:

1. Në vendet e Ballkanit nuk ka ende 5g.

2. Në disa qytete të Bashkimit Evropian (BE) ka përdorim komercial ose në periudhë testimi.

3. Në nivel botëror deri në vitin 2023 planifikohet 5g të përdorin 2 miliardë njerëz, prej të cilëve një e treta jetojnë në Kinë.

4. Në Maqedoninë e Veriut planifikohet deri në vitin 2023 një qytet pilot të mbulohet me rrjet 5g, kurse deri në vitin 2027 i tërë shteti. Prova e parë është bërë në sheshin e Shkupit në nëntor të 2019-ës nga Telekomi i Maqedonisë dhe ka zgjatur disa ditë.

5. Në Kinë ka nisur në 50 qytete në nëntor të vitit 2019 (jo vetëm në Wuhan).

6. Dëmi nga rrezatimi është temë debati edhe për 1g, 2g, 3g, 4g dhe do të jetë edhe për 5g. Por, zogj e bleta nuk vdesin, aq më pak njerëz.

7. Ekspertët thonë se 5g është më pak i rrezikshëm se 4g pasi rrezaton më pak./news33

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share