Stuhi e madhe pritet ta godasë Gjermaninë këto ditë

Departamenti i Meteorologjisë gjermane ka paralajmëruar stuhinë “Sabines”, e cila do të godasë pjesët perëndimore dhe veriore të Gjermanisë të dielën, të hënën dhe të martën.

Sipas meteorologëve stuhia do të jetë e rrezikshme sidomos gjatë së dielës, pasi mund të shndërrohet në një uragan me shpërthime mbi 120 km.

Ai shpjegoi që ‘Sabine’ do të lëvizë nga veri-perëndimi në juglindje.

Në lartësi të larta era mund të arrijë shpejtësinë deri 175 km / orë. Meteorologët paralajmërojnë për rrezikun e degëve dhe pllakave që era mund të mbante.

Shërbimet e transportit janë duke llogaritur në vështirësitë e mëdha dhe rënien e trafikut, dhe hekurudhat gjermane kanë rekomanduar që qytetarët të mos udhëtojnë ato ditë kur stuhia është në kulmin e saj.

Hamburgu ka marrë masa të posaçme paraprake për përmbytjet

“Ne rekomandojmë që pasagjerët tanë që planifikuan një udhëtim midis 9 dhe 11 shkurt të shtyhen për një ditë tjetër”, thanë autoritetet gjermane.

Udhëtarët që kanë blerë bileta tashmë mund t’i kthejnë për një rimbursim.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share