Qytetet më të rrezikshme të Evropës

Zyra e Kombeve të Bashkuara për Narkotikët dhe Krimin ka lëshuar 10 qytetet më të rrezikshme në Evropë dhe lista bazohet në sa vrasje për 100,000 u kryen.

Ndërsa ky informacion është i frikshëm, duhet të kihet parasysh se qyteti më i rrezikshëm në Evropë ka një shkallë dhjetë herë më të ulët të vetëvrasjeve sesa qyteti më i rrezikshëm në Shtetet e Bashkuara.

Më poshtë mund të lexoni:

Amsterdam, Hollanda 2.2

Amsterdam është një destinacion shumë i vizituar, kështu që ky fakt që qyteti është në mesin e dhjetë “funniest” mund të fikur turistët. Sidoqoftë, ky është një raport i popullsisë ndaj vrasjeve, kështu që në të vërtetë ishin 16 vetëvrasje në Amsterdam.

Budapest, Hungari 2.2

Megjithëse numri i njëjtë i vetëvrasjeve për 100,000 banorë raportohet si në Amsterdam, Budapesti ka më shumë banorë, kjo është arsyeja pse, përveç të njëjtës përqindje, numri i vetëvrasjeve është më i lartë.

Tampere, Finlandë 2.2

Shumë janë të befasuar kur shohin një vend si Finlanda në këtë listë. Por kjo është posaçërisht për një qytet me 236,000 njerëz, kështu që vrasja e fundit nuk është me të vërtetë aq e tmerrshme.

Belfast, Irlanda Veriore 2,4

Një situatë e ngjashme është me këtë qytet të Irlandës Veriore, i cili ka një popullsi prej 300,000. Por sipas statistikave, shkalla e krimit ka rënë ndjeshëm në dekadat e fundit.

Celje, Slloveni 2.6

Shtë e çuditshme që çdo qytet në Slloveni është në listë, megjithatë, është një vend ku jetojnë 38,000 njerëz, kështu që ky është një shembull i mirë i statistikave mashtruese.

Debrecen, Hungari 3.0

Në Debrecen, 100,000 njerëz vriten. Ndërsa qyteti ka 202,000 njerëz, në këtë qytet kanë ndodhur gjashtë vetëvrasje.

Marsejë, Francë 3.5

Marseja ka qenë gjithmonë një port i rëndësishëm i Detit Mesdhe, kështu që në këtë qytet ka shpesh një përballje midis kontrabandistëve të mallrave të ndryshëm. Kjo ka çuar në 3.5 vetëvrasje për 100,000 njerëz në një qytet me 860,000 njerëz.

Klaipeda, Lituania 3.9

Lituania është përfundimisht në këtë listë, por përsëri duhet të theksohet se statistikat janë mashtruese. Kjo është arsyeja pse 3.9 vetëvrasje për 100,000 njerëz në një qytet me 172,000 njerëz nuk janë me të vërtetë të frikshme për ata që duan të vizitojnë këtë qytet.

Vilnius, Lituani 3.9

Ashtë pak më ndryshe në kryeqytetin Lituanisht. Gati 700,000 banorë vranë 27 njerëz

Kaunas, Lituani 5.4

Kaunas është shpallur qyteti më vdekjeprurës në Evropë nga kjo numër, me 5.4 vetëvrasje për 100,000 njerëz në qytetin e dytë më të madh të Lituanisë. Edhe këtu, duhet të kihet parasysh se ky është një qytet me 383,000 banorë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share