Senati voton, Donald Trump lirohet nga akuzat e demokratëve

Sot u bë votimi përfundimtar në Senatin amerikan për procesin e shkarkimit të Donald Trump. Pas votimit Trump u lirua nga akuzat.

Trump akuzohej nga Demokratët për shpërdorim të pushtetit dhe pengim të Kongresit ndaj këtij procesi. Akuza ndaj Trump për shpërdorim detyre u rrëzua me 52 vota kundër dhe 48 vota pro.

Ndrësa akuza ndaj Trump për pengim të Kongresit u rrëzua me 53 vota kundër dhe 47 pro. Në nëntor Presidenti Trump do të jetë presidenti i parë në historinë e SHBA-së që shkon në zgjedhje më një akuzë të fituar.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share