Truk që të mos krijohet akulli brenda frigoriferit

Shumë femra që kujdesen për punët e shtëpisë mund të mos e dinë, por kur muret e frigoriferit janë të veshura me shtresa akulli ai harxhon shumë më tepër energji elektrike se zakonisht. Sigurisht që kjo gjë prek menjëherë xhepin tuaj. Andaj, duhet të dini që kjo pjesë e frigoriferit është projektuar për të ngrirë ushqimet falë përmbajtjes së tij dhe gradimit që ju i bëni dhe nuk është akulli ai që i ngrin ato. Akulli krijohet si pasojë e ajrit të ftohtë që thith lagështinë nga ushqimet dhe pijet që gjenden në të. Për të parandaluar shtresat e akullit duhet të lyeni pjesën e brendshme të frigoriferit me vaj luledielli ose misri. Me anë të një sfungjeri lyeni muret e ngrirjes dhe më pas vendosni ushqimet që doni të konservoni.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share