Main Menu

Kifle të thata

Përbërësit:
1 majë të bukës
1 lugë të çajit sheqer
5 gota miell
1 gotë miell
1 lugë të gjellës kripë
1 gotë të çajit kopër
1 filxhan susam
200 gr gjalpë
gjysmë gote vaj

Përgatitja:
Në 1 maje të bukës dhe 1 gotë ujë të vakët e shkrimë sheqerin dhe kripën, i hedhim miell dhe i shtojmë ujë të vakët dhe kështu fillojmë përgatitjen e brumit. Nga brumi i ndajmë disa kulaçe të vogla. E shkrijmë gjalpin dhe e përziejmë me vaj. Për tu bërë brumi më i butë e bëjmë hapjen më të hollë, kështu përbrenda kulaçit vendosim kopër dhe e mbyllim. Përmbi i hedhim susam dhe e pjekim në temperaturë prej 170/180 gradë celsius.

Share


(Next News) »



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share