Xhaferi: Nisma për ratifikimin e Protokollit nuk është në kompetencat e mia

Kryetari i Kuvendi Talt Xhaferi në një dalje për mediat për nismën e VMRO-DPMNE-së për miratimin e marrëveshjes për anëtarësim e vendit në NATO, tha se nuk është në kompetencat e tij dhe se ligji nuk e detyron ta bëjë një gjë të tillë dhe për kët arsye ai ia adreson për miratim qeverisë. Për aspekt formal ai është i detyruar që t’ia dërgoj organit përkatës, ku në këtë rast, është Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Obligim procedural i Kuvendit është që një akt i tillë t’i adresohet organit kompetent, në këtë rast t’i adresohet Qeverisë që të marrë në shqyrtim kërkesën e deputetëve për ratifikim të protokollit që e kanë dërguar në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut”, deklaroi Xhaferi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share