Main Menu

Këto janë frutat që i sjellin shkëlqim lëkurës tuaj

Të gjithë e dimë se frutat dhe perimet luajnë një rol shumë të rëndësishëm në shëndetin tonë, por gjithashtu edhe në pamjen e lëkurës.

Në veçanti janë disa fruta që e bëjnë lëkurën tuaj të shkëlqejë më shumë, gjithashtu e pasurojnë atë me vitamina të shumta.

Boronica
Boronica është e pasur me fibra dhe vitamina A dhe C që i japin lëkurës tuaj ushqime të nevojshme.

Molla
Molla i sjell lëkurës tuaj shkëlqim, gjithashtu ka përmbajtje të madhe të kolagjenit ç’ka rrit elasticitetin e lëkurës.

Shalqiri
I ëmbël dhe freskues që përmban 90% ujë. Shalqiri e ushqen lëkurën tuaj shumë nga brenda.

Bananja
Bananet janë ndër ushqimet më të mira që përmbajnë kalium dhe minerale që i japin lagështi lëkurës tuaj.

Ananasi
Ananasi është përdorur gjithmonë si një bimë medicinale, pasi është bima e vetme që përmban një enzimë të quajtur ‘bromelain’, që lufton inflamacionin dhe ënjtjen e lëkurës.

Kivi
Kivi përmban shumë vitaminë C, kjo bën që t’i japë gjallëri dhe shkëlqim lëkurës.

Shega
Shega ndihmon në stimulimin e rigjenerimit të qelizave të vdekura.

Vishnja
Vishnja ndihmon shumë të luftojë radikalet, kështu duke ngadalësuar procesin e plakjes.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share