Punëtori interaktive me “kuzhinierët e vegjël” pranë kopshtit të fëmijëve “Pranvera” në Gostivar

Sot në Kopshtin e fëmijëve “Pranvera” – Gostivar. u mbajt punëtori interaktive në të cilën u prezantuan kulturat e ndryshme etnike në interes të forcimit të integrimit ndëretnik të fëijëve në Gostivar,përfaqësues nga komuna e Gostivarit ishte znj.Aslian Snopçe e cila në prononcimin për mediat u shpreh:

“Këtë aktivitet komuna e Gostivarit e realizon në bashkëpunim me shoqatën drita GV,projektin në fjalë e kemi paraparë para disa muajve dhe siç e shihni sot e realizojm.Projekti në fjal është projekt multietnik ku tema është e përbashkët,ku edhe pse vijm nga kultura të ndryshme të gjith tryeza na bashkon,gjë që e dëshmojnë edhe 4 tryezat e etniteteve të ndryshme: shqiptar,turq,maqedon dhe rom ,të cilat,voglushët që janë të veshur si kuzhinier të vegjël, i kanë pregatitur sëbashku me nënat dhe gjyshet ushqimet e ndryshme tradicionale në tryezat në fjalë,e ne të gjith së bashku do ti provojm specialitetet që i kanë pregatitur dhe njëherit edhe do ti vlersojmë të njëjtat,pasi që ky aktivitet njëherit do të jetë edhe si një lloj gare ndërmjet tyre,kurse ne normalisht,do ti provojm dhe vlersojm ushqimet e secilës kulturë e cila na përfaqson.

Projekti është mjaft interesant,si për ne të riturit ashtu edhe për femijët dhe shpresojm që të kemi projekte të tilla edhe në periudhat e ardhshme”-tha Znj.Aslian Snopçe nga resori i arsimit pranë komunës së Gostivarit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share