Rreziku që na kanoset nga Fast-Food-et, ja përse nuk duhet t’i konsumojmë

Jeta dinamike ka bërë që të hamë ushqime të cilat janë të lehta dhe të shpejta në përgatitje. Picat, tostet, hamburgerët, sufllaqet janë ushqime të cilat i kemi në menu pothuajse çdo ditë.
Por ato janë të dëmshme për shëndetin nëse konsumohen shpesh.

1-Ushqimi i shpejtë (fast-food) ju shëndosh
Studimet shëndetësore tregojnë se konsumimi i fast food-it është i lidhur ngushtë me shtimin në peshë. Gjithashtu, e rrit edhe rrezikun nga sheqeri në gjak. Kjo për shkak se e ul insulinën në trup.

2-Fast Food-i të krijon varësi
Sa më shumë që të hani fast-food, aq më shumë do t’ua kërkojë organizmi. Nëse e konsumoni shpesh, ju do të dëshironi sa më shumë nga ai lloj ushqimi.

3-Shkakton obezitet të fëmijët
Sipas studimeve, obeziteti te fëmijët dhe adoleshentët është rritur në 30 vitet e fundit. Reklamimi i ushqimit të shpejtë, ka ndikim të jashtëzakonshëm te fëmijët. Ata janë të prirur të konsumojnë fast -food, për shkak se duken ushqime të shijshme në reklama dhe u pëlqen t’i konsumojnë ato.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share