E zbulon NASA, ja çfarë do të ndodhë me diellin

Astronomët e Nasa-s dolën me një shpjegim se çfarë do të ndodhë me diellin pas 6 miliardë vjetësh, në kohën kur llogarisin se do të shndërrohet në një ‘yll xhuxh’ siç njihet termi astronomik për yjet e vegjël dhe me pak shkëlqim.

Nasa përjashton kështu mundësinë që dielli të kthehet në një vrimë të zezë, por do të jetë në fakt një trup qiellor që e quan ‘ylli xhuxh i bardhë’.

Kjo fazë do të nisë kur dielli të harxhojë hidrogjenin në bërthamën e tij.

Astronomët shkojnë më tej në parashikimet e tyre. Do të vijë një ditë kur dielli, sipas tyre do të jetë një gjigant i kuq që do të gllabërojë çdo gjë, duke e bërë planeti tonë të pabanueshëm.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share