Arsyeja pse nuk duhet përdorur kompjuteri për të karikuar telefonin

Një nga metodat që një pjese të madhe prej nesh u duket më e thjeshtë për të karikuar telefonin është laptopi. Por, sipas ekspertëve, kjo është gjëja më e keqe që keni bërë deri tani.

Karikimi i telefonit me metodën tradicionale është këshilla më e mirë – sepse përdorimi i laptopit edhe si bateri telefoni mund të sjellë një kosto më të lartë, shpjegojnë ekspertët. Po pse?

Në telefon mund të hyjnë hakera: informacioni që përmban telefoni, duke nisur që nga lista e emrave dhe të gjitha të dhënat e tjera personale, fotot apo edhe adresat e shënuara mund të shkarkohen në kompjuter nga smartphone”, – thotë Eric Tong, manaxher i përgjithshëm dhe themelues i Tech Armor. “Mjafton kaq që një hacker të “të shkatërrojë” telefonin.”

“Duke karikuar iPhone në kompjuter, po kështu mund të dëmtosh edhe baterinë e kompjuterit (nëse laptopi nuk është vënë në prizë), sepse telefoni merr fuqi nga bateria e laptopit”, – shton më tej Tong.

Ka edhe diҫka tjetër për të shtuar: sigurohu që karikuesi i telefonit të ketë simbolin e certifikimit MFI (për iPhone), shkruan classlifestyle. Nëse nuk është i certifikuar nga MFI, atëherë telefoni nuk do të jetojë shumë gjatë në gjendje normale pune”, – thotë Tong.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share
%d bloggers like this: