Mos e mbani më shalqinin në frigorifer, ja përse

Që të jetë më i ftohtë dhe i shijshëm, secili prej jush e lë në frigorifer shalqinin para se ta konsumojë.

Por jeni duke bërë gabim sipas ministrisë së Bujqësisë në SHBA.

Arsyeja është sepse nëse e mbani në frigorifer, shalqini do humbasë vlerat ushqimore që ka.

Kur ai është i ftohur humb shumë vitamina dhe materie ushqyese.

Një fakt tjetër që e bëjnë të ditur shkencëtarët është se shalqini vazhdon të fitojë vitamina dhe materie ushqyese edhe pasi që këputët nga toka, por vetëm nëse është në temperaturë të ambientit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share