Main Menu

Trekëndësha të ëmbël

Përbërësit:
125 gramë gjalpë
gjysmë gote të çajit vaj bimorë
gjysmë gote të çajit qumësht
1 e bardhë e vezës
2 lugë gjelle sheqer
2 gota miell
1 pluhur për pjekje

Ndërmjet:
3 molla të grira në rende
2 lugë të gjellës sheqer
1 lugë e gjellës kanellë
disa copë arra

Përmbi:
Sheqer pluhur

Përgatitja:
Mollët i premë në rënde dhe i vendosim në tigan së bashku me sheqer (i ziejmë deri sa t’iu largohet uji). Pastaj ia shtojmë sheqerin, kanellën, arrat dhe i largojmë nga zjarri. Përbërësit e tjerë i përziejmë dhe përfitojmë një brumë i cili nuk ngjitet në duar. U japim formën e dëshiruar duke i vendosur glazurën e mollëve në mes, dhe në temperaturë 170 gradë celsius i pjekim. Në fund u hedhim sheqer pluhur përmbi. Ju bëfshin mirë!

Share





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share