Imazhe nga ajri në Mekë ku besimtarët myslimanë kryen ritet fetare për Ramazanin

Qyteti i shenjtë i myslimanëve është mbushur me pelegrinë nga e gjithë bota në prag të festës së Bajramit, edhe përkundër masave të rrepta të sigurisë që po bëjnë të pamundurën të krijojnë ambient të siguritë për shkak të pjesëmarrjes së disa zyrtarëve të lartë arabë.

Fotot e shkrepura nga ajri shfaqin mijëra pelegrinë në Mekë, ku po kryejnë ritet fetare. Ky vend ka pranuar mijëra besimtarë myslimanë gjatë këtyre dhjetëve ditëve të fundit të muajit të shenjtë të Ramazanit.

Pelegrinët myslimanë nga e mbarë bota janë mbledhur në xhaminë e madhe në qytetin e shenjtë, që u ndalohet hyrja personave që i nuk i përkasin fesë myslimane, ashkruan telegrafi. Fotografitë e shkrepura nga ajri janë duke bërë xhiron e botës dhe vërtetë janë të mrekullueshme, kjo për faktin se nga distanca “mbretëron” ngjyra e bardhë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share