Ushqimet që e stimulojnë mëlçinë t’i largojë toksinat më shpejt

Ditëve të sotme, ne jetojmë në një botë të mbushur me toksina të cilat e ngarkojnë trupin tonë dhe shkaktojnë sëmundje e dhimbje të ndryshme.

Prandaj, detoksikimi i trupit është mënyrë e mahnitshme për ta përmirësuar shëndetin tonë të përgjithshëm.

Si organ primar përgjegjës për eliminimin e toksinave nga sistemi, mëlçia më së shumti dëmtohet nga këto substanca, prandaj detoksikimi i mëlçisë është diçka që të gjithë duhet ta bëjmë herë pas here.

Përveç se e pastron gjakun, mëlçia kryen edhe funksione tjera të cilat janë të rëndësishme për shëndetin tonë.

Për ta përmirësuar sa më shumë funksionin e mëlçisë, ju duhet t’i hani disa ushqime të caktuara, siç janë:

– Xhenxhefili

– Hudhra

– Spinaqi

– Domatet

– Grejpfruti

– Avokado

– Mollët

– Arrat

– Asparagusi

– Çaji i gjelbër

– Lakra, etj.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share