Main Menu

Diabetikët duhet të konsumojnë domosdoshmërisht edhe këtë frut

Avokado është ndër frutat më të shëndetshëm në planet.

Shumë herë është shkruar për vetitë e tij shëruese dhe ndër to është edhe ajo e diabetit, njofton Klan Kosova.

Kontrolli i diabetit është i vështirë – me shumë pak ushqime që mund të konsumoni për ta mbajtur në nivel.

Shumë njerëz përpiqen të gjejnë burime më të mira për karbohidrate, por shpesh kjo është e pamjaftueshme.

Sidoqoftë, avokado nuk është fruti që përmban karbohidrate sa përmban yndyra të mira, të cilat veprojnë për të ngadalësuar absorbimin e sheqerit në gjak.

Prej se diabetikët e tipit 2 kanë ndjeshmëri të ulët të insulinës, përbërësit në avokado janë një rrjedhë e mirë veprimi për të ngadalësuar shpejtësinë me të cilën absorbohet insulina.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share