Main Menu

6 arsyet pse njerëzit inteligjentë nuk janë asnjëherë të lumtur

“Lumturia, te njerëzit inteligjentë, është gjëja më e rrallë që mund të kem njohur”- Kur e ka thënë këtë, Ernest Hemingway, me siguri që ka parë e ka njohur shumë njerëz. Lumturia është relative dhe subjektive por për shumë njerëz të sukseshëm, të pasurit një familje dhe një karrierë relativisht të mirë, mjafton! Në raste të tjera, asjgë nuk mund ta sjellë lumturinë dhe ky është kryesisht rasti i njerëzve me inteligjencë mbi mesataren. Vetmia, mërzia e vazhdueshme e melankolia janë tiparet e tyre por kanë edhe disa karakteristika të tjera:

1. Analizojnë çdo detaj në imtësi
2. Kanë standarde të larta
3. E kritikojnë veten më shumë se ç’duhet
4. Janë tepër ambicioz
5. Keqkuptohen shpesh
6. Shpesh i zhvillojnë vetë problemet priskologjike

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share