Main Menu

Rumania ratifikoi protokollin për në NATO

Parlamenti i Rumanisë në seancë plenare e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO. Në ratifikimin në Bukuresht mori pjesë edhe kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi.

Në fjalim para deputetëve rumunë, Xhaferi tha se “Rumania sot edhe një herë e demonstroi përkushtimin, miqësinë dhe mbështetjen e saj ndaj Republikës së Maqedonisë së Veriut për realizimin e përcaktimit të saj euroatlantik. Rumania është vendi i shtatë që e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO. Nesër Protokolli duhet të ratifikohet edhe në Kuvendin e Lituanisë.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share