Main Menu

Cili është tensioni normal i gjakut për moshën tuaj

Tensioni i lartë i gjakut është një nga problemet më të zakonshme për shumicën e njerëzve. I njohur në mjekësi, si “hipertension”, kjo gjendje mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore, nëse nuk trajtohet siç duhet.

Shumë njerëz mund të kenë tension të lartë të gjakut, pa përjetuar ndonjë simptomë. Simptomat më të shpeshtë e tensionit të lartë janë; marramendja, shikim i turbullt, frymëmarrje e shkurtë, dhe të vjella, përcjell gazetametro.net

Probleme të tjera shëndetësore që mund të lidhen me tensionin e lartë të gjakut janë poashtu edhe humbja e kujtesës si dhe problemet me veshka.

Janë disa shkaktarë për tensionin e lartë të gjakut, si për shembull; stresi, mungesa e aktivitetit fizik, duhanpirja, gjinia dhe mosha. Për arsye se ka shumë shkaktarë, e një ndër më të rëndësishmit është edhe mosha, shikoni më poshtë cili është tensoni normal për moshën tuaj.

Tensioni normal për burra:

Më të ri se 20 vjeç – Tensioni 123/76

Nga 20 -30 vjeç – Tensioni 126/79

Nga 30-40 vjeç – Tensioni 129/81

Nga 40-50 vjeç- Tensioni 135/83

Nga 50-60 vjeç – Tensioni 142/85

Mbi 70 vjeç – Tensioni 142/80

Tensioni normal për gra:

Më të reja se 20 vjeç- Tensioni 115/72

Nga 20-30 vjeç –Tensioni 120/75

Nga 30-40 vjeç – Tensioni 137/84

Nga 40-50 vjeç- Tensioni 137/84

Nga 50-60 vjeç -Tensioni 144/85

Mbi 70 vjeç- Tensioni 159/85.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share