Main Menu

Si t’i kombinojmë më mirë ngjyrat?

Përveç të zezës dhe të bardhës, pjesa tjetër e ngjyrave mund të duket shumë e vështirë për t’u kombinuar. Por është shumë më e thjeshtë se sa duket!

Nëse do të bënim një studim të asaj që femrat më së shumti e pyesin veten para dhe ndërsa vishen, është e qartë se do të ishte: “çfarë të veshim?”.

Por, pranë kësaj pyetjeje, ekziston një tjetër. Dhe është se “si të kombinohen më mirë ngjyrat?

Cilat ngjyra kombinohen me njëra-tjetrën?

Le të shohim këto 5 çelësa për kombinimin më të mirë të ngjyrave nga mësueset e ngjyrave, e Jeanette Fiss Madsen dhe Emili Sindlev.

1.Ngjyrat neutrale

Le të jemi të sinqertë dhe të pranojmë se ngjyrat neutrale mbizotërojnë në garderobën dhe veshjet tona, Kjo edhe për arsyen se kombinohen mjaft lehtë.

2.Kontrastet

Ngjyrat plotësuese ose kontrastet janë perfekte për të krijuar një veshje të mbushur me ngjyra, kjo falë faktit se intensifikojnë tonin e tyre kur vendosen krah për krah.

3.Kombinim i ngjyrës së ndezur me atë pastel

Në këtë rast, ngjyra e ndezur plotëson atë pastel duke krijuar një pamje plot gjallëri.

4.Përdorni gamën e ngjyrave

Kjo hile e vogël ju bën të dukeni me shumë stil. Në këtë kombinim, ekziston vetëm një ngjyrë dominuese (e cila ka tendencë të jetë më e fortë), ndërsa të tjerat përdoren si theksuese.

5.Ngjyra e kombinuar me lëkurën

Sekreti te ky kombinim të duket bukur edhe në praktikë, është mënyra si e kombinoni.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share