Main Menu

Këto ushqime dëmtojnë flokët

Kur duhet të merremi me flokë të yndyrshëm, zakonisht përfundojmë duke përdorur shampo të veçanta, duke i lidhur flokët ose duke i larë me të vërtetë shpesh.

Por ka disa truket të tjera që mund t’ju ndihmojnë të merreni me yndyrën shtesë pa bërë shumë përpjekje.

Për shembull, konsumimi i ushqimit të caktuara mund të zvogëlojë sasinë e yndyrës të prodhuar ndërsa llojet e tjera të ushqimeve mund ta rrisin atë, njofton Klan Kosova.

Ushqimet që e rrisin sasinë e yndyrës janë si sheqeri, buka e bardhë, ushqimi i skuqur, produktetet e ushqimit si dhe kripa.

Ndërsa ushqimet që e ulin sasinë e yndyrës në flokë janë ushqimet të pasura me vitaminë B dhe E si dhe të pasura me zink.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share