Main Menu

Arrihet marrëveshja, UEFA e Shoqata Evropiane e Klubeve projektojnë kompeticionin e ri

UEFA dhe Shoqata Evropiane e Klubeve nënshkruan një Memorandum të Mirëkuptimit të ripërtërirë në vitin 2024, i cili në thelb ka një Superleague europiane.

Kryetari i ECA është Presidenti i Juventusit Andrea Agnelli dhe ai e përshkroi vendimin e sotëm si “një moment të rëndësishëm në historinë e futbollit evropian.

“Memorandumi i Mirëkuptimit i vendos ECA-të në mënyrë të vendosur në zemër të procesit vendimmarrës të UEFA-s, në një mënyrë që reflekton siç duhet kontributin e klubeve në zhvillimin e lojës. Përveç kësaj, ajo përcakton themelet dhe strukturën e nevojshme për të siguruar se së bashku me UEFA ne i përmbushim sfidat me të cilat ndeshja përballet për të mbështetur rritjen e vazhdueshme afatgjatë. Kjo mund të arrihet vetëm përmes një angazhimi bashkëpunues dhe konstruktiv midis dy organizatave tona”.

Deklarata zyrtare në Memorandum thekson “gatishmërinë e përbashkët për të zhvilluar më tej Panairin Financiar, por gjithashtu për të përmirësuar Kalendari Ndërkombëtar i Përputhshmërisë pas vitit 2024 me synimin për të siguruar harmonizimin dhe ndarjen e datave midis garave të klubit dhe ekipit kombëtar.

“Qeverisja e mirë është gjithashtu në fokus, si në asociacion kombëtar dhe në nivelin e klubeve. Angazhimi i UEFA-s në këtë drejtim konfirmohet nga përfaqësuesit e klubit të emëruar në një numër komisionesh shtesë relevante të UEFA-s, duke e çuar më tej pjesëmarrjen e klubeve në strukturat vendimmarrëse të UEFA-s.

Meqenëse marrëveshja është zgjatur deri pas UEFA EURO 2024, shpërblimi financiar që njeh kontributin e klubeve në suksesin e garave të ekipit kombëtar UEFA është përditësuar për të përfshirë plotësisht ciklin e konkurrencës në EURO 2024. ”

ECA kishte shtyrë të ngrinte një Superleague të klubeve më të mira, por kjo në mënyrë efektive e largon atë mundësi për disa vite të tjera, pasi klubet përpiqen të përfshihen më shumë në këtë proces.

“Unë jam i kënaqur që kemi arritur një marrëveshje të tillë dhe se ne si organi qeverisës i futbollit në Evropë dhe klubet evropiane do të vazhdojmë të punojmë ngushtë së bashku për të promovuar, zhvilluar dhe formuar më tej të ardhmen e futbollit në të gjithë kontinentin. Dëshiroj të falënderoj Bordin Ekzekutiv të ECA-së dhe kryetarin e tij Andrea Agnelli për mënyrën konstruktive dhe bashkëpunuese në të cilën ata i janë afruar këtij memorandumi mirëkuptimi për të mirën e futbollit evropian në tërësi”.-tha Presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share